COSTA CALIDA

Deze ‘warme kust’ is een prachtige mediterrane kustlijn van 250km. Er zijn grote stranden met zowel een wilde zee als rustige wateren dankzij de smalle baaien met palmbomen. Het kent een warm microklimaat. De gemiddelde temperatuur in de winter is 16°C, voor- en najaar 20°C en in de zomer 31°C. Het gebied is het meest bebouwd rond Mar Menor en Cartagena. Een vlucht duurt 2u30.

Eigendommen

Wij bieden u een gevarieerd aanbod aan woningen aan, gelegen aan de kust, de golf of meer in het binnenland.

NATUURPARKEN

De Costa Cálida bestaat uit meerdere natuurparken met telkens met hun eigen landschap, fauna en flora. Zo bestaat het beschermde gebied “Barrancos de Gebos” uit een landschap van ravijnen. Op het eerste zicht zou je denken dat hier geen leven bestaat. Maar toch ontdek je hier vogels zoals de bijeneter, grasmus en roodkopklauwier. En als je geluk hebt, kan je zelfs een vos, das of parelhagedis spotten.

GOLF

In de Costa Cálida heeft u als golfliefhebber keuze uit 22 adembenemende golfterreinen met samen 348 holes. Ieder terrein heeft zo zijn eigen landschap en kenmerken. Zowel beginners als professionals kunnen hier hun energie meer dan kwijt. Onder deze golfterreinen bevindt zich o.a. de befaamde Real Golf La Manga Club, Alhama Signatura Golf en La Torre Golf.

STEDEN & CULTUUR

De Costa Cálida heeft tal van leuke, mooie steden waar je de geschiedenis en cultuur kan opsnuiven. Zo heb je de hoofdstad Murcia, de havenstad Cartagena, de stad Lorca met haar kasteel, en de stad Caravaca de la Cruz, ook wel de Heilige Stad genoemd. Een stadsbezoek is ideaal om variatie te brengen in jouw vakantie.

MAR MENOR

De Mar Menor is Europa’s grootste zoutwaterlagune. Door de lange smalle landstrook zijn er geen getijden noch groten golven of stroming. Het is omringd door prachtige zandstranden met leuke strandbars. De eerste 50 meter vanaf het strand hebben maar een diepte tot 1 – 1,5 meter. Dit maakt dat het zeer geschikt is voor windsurfen maar ook voor kinderen, ouderen en mindervaliden.

Wandelen & fietsen

De Costa Cálida heeft een zeer gevarieerd landschap. U kan kiezen uit ontelbare routes om te wandelen, fietsen en/of te moutainbiken. Een ideale en sportieve manier om het echte Costa Cálida te leren kennen met haar bergen, vruchtbare valleien, oude dorpjes en prachtige kustlijn.

LOKALE KEUKEN

De regio van Murcia wordt wel eens de Europese moestuin genoemd. Er is een lang groeiseizoen dankzij haar specifieke landschap en goede klimaat. Onder de beste lokale gerechten hebben we artisjokken, rijst, vis en gegrilde groenten. Dit met een lekker glaasje wijn van de lokale wijnboer zorgt voor de finishing touch van uw maaltijd.

Vastgoed te koop in Costa Calida

 
REF. 2829
Santa Rosalia
 88 m2  2 Slaapkamers  2 Badkamers
259.900 €
 
REF. 2833
Alhama de Murcia
 89 m2  3 Slaapkamers  2 Badkamers
282.900 €
 
REF. 2834
Los Alcazares
 110 m2  3 Slaapkamers  3 Badkamers
425.000 €NEEM CONTACT MET ONS OP

Over ons

Derdenrekening: BE84 0018 3365 5159 (BNP PARIBAS FORTIS)
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en borgstelling via NV AXA BELGIUM
Erkend makelaar BIV 501511